Tuesday 3 April 2018

Kako nam glutation može spasiti život?

Ovaj glavni antioksidantni organizma i detoksifikujući spoj aminokiselina, koji kontroliše ključne aspekte starenja i prevencije bolesti, stvaraju naše ćelije, naročito u jetri. Ovaj spoj se naziva glutation. Praktično svako kada je bolestan oseća mučninu ili slabost jer mu nedostaje glutation.

Visoki nivo glutationa u organizmu je sinonim za dugovečnost - činjenica je da zdravi ljudi koji su doživeli duboku starost imaju znatno veće nivoe glutationa u organizmu od ostalih populacija.

Objavljeno je više od 90.000 studija o raznim prednostima glutationa, od Parkinsonove bolesti do kardiovaskularnih oštećenja, od prevencije i lečenja raka, oporavak posle hemoterapije do autoimunih bolesti, čak i od autizma do srodnih problema. Od bolesti i problema u kojima glutation igra ključnu ulogu, moglo bi se pisati bez kraja.

Nažalost, zbog prisutnosti bolesti, izlaganja otrovima i genetici, kao i zagadjene okoline u kojoj živimo, naša sposobnost da se formira ovaj ključni spoj dramatično se smanjuje.
Zbog određenih genetskih nedostataka stvaranje glutation može biti smanjeno i do 50% čak i više, pretpostavljamo da gotovo svaki treći čovek ima sličan genetski poremećaj.

Stvaranje glutationa u organizmu se takođe smanjuje starenjem.
Do starosti od 40 godina, nivo glutationa se smanji za 30%, a do 65 godine, čak i do 50% manje - a to se odnosi samo na zdrave osobe.

Svako s oštećenom jetrom ili nekom vrstom bolesti stvara ga značajno manje. Zbog togašto je je glutation toliko moćan opadanje nivoa glutationa u organizmu povezana je s mnogim bolestima.

Zašto onda ne bi dodavali glutation organizmu svakodnevno u obliku glutation tablete?

Odgovor je jednostavan. Glutation gubi svoju superenergiju nakon gutanja. Budući da oksidira kada se proguta, on onda samo doprinosi oksidacijskom opterećenju organizma. To što se dešava nije stvar želučane kiseline ili dizajna tableta - proces probave je taj koji pretvara glutation u neželjeni oblik.

To je glavni razlog zašto elitne klinike za integrativnu medicinu daju ovaj vitalni spoj intravenozno (direktno u krvotok), ponekad i u vrednosti od nekoliko hiljada evra po pacijentu. Glutation jednostavno nije imalo smisla davati oralno - do sada.

Švajcarska firma Good Health Naturally je razvila dodatak glutation suplement koji je stabilan i apsorbuje se u organizam netaknut.

Ovaj patentirani postupak uključuje nadogradnju glutationa s nekim zaštitnim antioksidansima, što osigurava da se formula koja se raspršuje pod jezikom apsorbuje za samo nekoliko minuta.

Sluzokoža ispod jezika bogata je kapilarima koji su povezani s čitavim krvotokom. Na ovaj način se glutation doprema direktno do ćelija organizma bez razornog delovanja sistema varenja.

No comments:

Post a Comment

Pokretanje sopstvenog gift shopa

Pokretanje sopstvenog gift shopa može biti izazovan, ali i veoma uzbudljiv poduhvat. Ova vrsta posla pruža priliku da izrazite svoju kreativ...